Het programma voor de pauze is bekend!

De Boer Op wordt een geweldig concert, dat is nu al duidelijk! Het gevarieerde programma voor de pauze bevat echt voor elk wat wils.

dirigent van Ons GenoegenJan Jager, dirigent van Ons Genoegen Heino, vertelt: “We beginnen heel klein en ingetogen met één solist aan het nummer Vitae Lux. Dat bouwen we langzaam op naar tutti, als iedereen meespeelt. En reken maar dat dat binnenkomt, want er zitten ruim 100 blazers en slagwerkers op het podium! Voor de pauze spelen de drie blaasorkesten namelijk alles samen.”

“We willen de fanfare als type orkest duidelijk neerzetten voor het publiek. Dat doen we bijvoorbeeld met Past Time with Good Company, een heel oud nummer dat in een nieuw jasje is gegoten, en met Friendly Takeover, lekker groovy aan het einde. Maar ook met Don Quichotte, een groot concertstuk van Rob Goorhuis.”

Hoe afwisselend het is, blijkt wel als Jan verder vertelt dat ze ook nummers van Astor Piazzolla gaan spelen. Iedereen kent zijn Adiós Noninohet nummer dat Máxima zo ontroerde tijdens de huwelijksinzegening. Het wordt extra bijzonder door een solo van de altviolist van het Orkest van het Oosten. Genieten is het ook bij een medley uit de musical Soldaat van Oranje.

“Zo klein als we begonnen, zo klein eindigen we ook weer”, vertelt Jan. “We sluiten namelijk af met het bekende Halleluja van Leonard Cohen. Er ontbreekt nog één nummer in het programma. Dat is nog niet bekend.”

Dit is een programma dat je nieuwsgierig maakt. Een mix van bekende en minder bekende nummers, soms echte hoogstandjes voor de orkesten.

En dan moet het programma ná de pauze nog komen!