“Sociale aspect is heel belangrijk in gezamenlijk concert”

Lekker repeteren en elkaar leren kennen

Han Holtkuile speel al tientallen jaren cornet en bugel bij de Heinose Muziekvereniging Ons Genoegen. Hij spreekt vol enthousiasme over De Boer Op. “Samen met Orpheus Bathmen en de Holtense Muziekvereniging repeteren we om er wat geweldigs van te maken. We zitten kriskras door elkaar en leren elkaar zo echt kennen. Geweldig! Los van feit dat dit voor iedereen een muzikale uitdaging is, vind ik het erg leuk om nieuwe muzikanten uit de regio te leren kennen.”

De eerste repetitie moesten we even wennen aan elkaar en aan de verschillende muziekstukken. Het ene orkest had al wat vaker geoefend dan het andere, dat is natuurlijk logisch. Uiteindelijk wordt dat rechtgetrokken en staan we er als één geheel, aldus Holtkuile.

Het eerste deel van het concert is helemaal voor de drie regionale blaasorkesten. “Bijna helemaal” vult Han aan. Tijdens ‘ons’ deel van het concert wordt er een stuk opgevoerd door een solist van het professionele Orkest van het Oosten. Deze solist wordt begeleid door ons 100-koppig orkest.

“Ieder blaasorkest heeft stukken ingebracht. Ons Genoegen komt met Vitae Lux. Het stuk dat natuurlijk weer door de blaasorkesten samen wordt opgevoerd. Maar de solistische passages zijn  van Ons Genoegen”, vertelt Han niet zonder trots.

“Het stuk Past Time With Good Company opent met een saxofoonstuk. Het thema van dit deel: de jaren 1700-1800. De solisten op de sax komen ook van Ons Genoegen.”

Kortom: net zoals in Bathmen en Holten zijn de verwachtingen ook in Heino hooggespannen. “Het hele orkest kijkt er erg naar uit”, sluit Han zijn enthousiaste verhaal af.